Fractaaltje

Virtual Proteins

for more informatie: Jules Ruis


Terug naar de index van FractaaltjesEindhovense bedrijf 'Virtual Proteins' op 7e plaats in MKB Innovatie Top 100
Eindhoven, woensdag 23 april 2008

Drie bedrijven uit de regio Eindhoven behoren tot de honderd best innoverende bedrijven van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat bleek woensdag bij de bekendmaking van de MKB Innovatie Top 100.

De Eindhovense bedrijven Virtual Proteins (medische ontwikkelingen) en Plani Mensura International (meetapparatuur) staan respectievelijk op plaats 7 en 42 in de top 100. Arbin Care Products (hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten) uit Nuenen behaalde plaats 67. In totaal maken zestien Brabantse bedrijven deel uit van de ranglijst.

Virtual Proteins behaalde de zevende plek met het zogenoemde VP MicroLab. Dit virtueel laboratorium simuleert driedimensionale afbeeldingen van moleculen, eiwitten, cellen en organen en onderzoekt de werking van medicijnen daarop. De ontwikkeling van medicijnen kan met behulp van deze apparatuur daardoor versneld worden. Ook levert het besparingen op.

De ontwikkeling van dit soort bedrijven geeft een geweldige versterking aan het streven van de Brainport regio om zich wetenschappelijk, technologisch en productmatig te profileren als wereldspeler op het gebied van de 'Complex Adaptive and Emergent Systems' (CAES).

Voor meer informatie zie: Virtual Proteins ; CEO is mevr. Jackie Schooleman.

 

 

 

Naar de top van deze pagina