Miljoenen investering in High Tech

Oprichting Stichting Technology Liaison

Terug naar Index TIMDoel: bedrijven naar regio lokken
Miljoenen investering in hightech
Door YOLANDA DE KOSTER

Woensdag 13 oktober 2004

Er wordt hard gewerkt aan de oprichting van de Stichting Technology Liaison. Met een budget van jaarlijks 1,1 miljoen euro moet deze stichting technologische bedrijven naar de regio en met name naar de High Tech Campus lokken.

De stichting moet uiterlijk volgende maand officieel het levenslicht zien, zodat zij tijdig aanspraak kan maken op het regionale EU-subsidieprogramma Stimulus.

Het initiatief tot oprichting van de stichting ligt bij Philips en de gemeente Eindhoven. Eindhovens burgemeester Sakkers is nu druk bezig de benodigde 1,1 miljoen euro, waarmee de stichting jaarlijks moet worden gevoed, bij elkaar te krijgen.

Eindhoven moet daarvan tot 2007 jaarlijks 125.000 euro voor zijn rekening nemen. Ook Philips, de regio (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) en het ministerie van Economische Zaken wordt om een forse financiële bijdrage gevraagd. Het is nog niet bekend in hoeverre toezeggingen zijn gedaan. Een woordvoerder van de gemeente wil alleen kwijt dat ’er hard aan wordt gewerkt’. De fractievoorzitters van de Eindhovense gemeenteraad zijn het weliswaar eens met de ’denkrichting’, maar willen nog niet meteen met het geld over de brug komen. Hierover neemt de raad later een besluit.Potentieel

Zuidoost-Brabant is de brainport van Nederland. Samen met de driehoek Aken-Eindhoven-Leuven heeft de regio een hoog technologiepotentieel, maar in deze economische zware tijden moet dit desondanks worden bevochten. De stichting moet hierin een belangrijke rol gaan spelen, aldus een woordvoerder van de gemeente Eindhoven.

Broedplaats

De versterking van de High Tech Campus – als broedplaats voor beginnende technologische bedrijven – is een belangrijk aandachtspunt van de stichting. Het is de bedoeling om hiertoe een Technology Liaison Office op te richten.

Dit bureau moet technologische bedrijven in en buiten de regio met elkaar in contact brengen, zich bezighouden met actieve marketing van de regio en samenwerking zoeken met diverse regionale initiatieven. Uiteindelijk doel is onder meer bevordering van de technologisch-economische ontwikkeling en vergroting van de werkgelegenheid in de regio.

---------------------------------------------------------------------------------------------

(c) Gelezen in het Eindhovens Dagblad d.d. woensdag 13 oktober 2004

---------------------------------------------------------------------------------------------


To the top of this page