Week van het Ontwerp wordt Dutch Design Week

Week van het Ontwerp wordt

Dutch Design Week

 

Terug naar de Index SIO

 

Week van het Ontwerp wordt Dutch Design Week
donderdag 22 september 2005
Koningin Beatrix bezoekt Dutch Design Week

Van 15 tot en met 23 oktober 2005 is Eindhoven voor de vierde keer het podium van het designevenement de Week van het Ontwerp. De drie vorige jaren mocht de Week van het Ontwerp zich verheugen in een groeiende interesse van zowel deelnemers als (vak)publiek. Ook de (inter)nationale media berichtten uitvoerig over het evenement dat in 2002 door 10.000, in 2003 door 15.000 en in 2004 door 20.000 bezoekers werd bezocht.

Met een jaarlijks sterk toenemend aantal bezoekers, heeft dit designevenement bewezen voldoende bestaansrecht en potentie te hebben om de volgende stap in de ontwikkeling te zetten. De Week van het Ontwerp wordt omgevormd van een voornamelijk regionaal georiënteerd evenement naar een evenement dat in hoofdzaak (inter)nationaal gericht zal zijn. Het aandeel van landelijke bijdragen zal de komende jaren sterk toenemen en daarmee de (inter)nationale uitstraling. Om recht te doen aan de internationale ambitie, is besloten dit ook in de naam tot uitdrukking te brengen en die te veranderen in "Dutch Design Week".

Koningin Beatrix bezoekt Dutch Design Week
Dit jaar kan het designevenement zich opmaken voor een bijzondere gast: Koningin Beatrix. In het kader van haar 25-jarig jubileum brengt zij op dinsdag 18 oktober een bezoek aan de provincie Noord Brabant dat eind van de middag wordt afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling Dutch Mountains, een prominent onderdeel van de Dutch Design Week.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.dutchdesignweek.nl


To the top of this page