Bio-Nano-Robotics

Complexe Moleculaire Systemen


Terug naar Index BNR 

TU/e wil instituut van wereldniveau stichten

Initiatief voor Kenniscentrum op het gebied van

Complexe Moleculaire Systemen

EINDHOVEN – 7 januari 2008

De Technische Universiteit Eindhoven ( TU/e) wil dit jaar het initiatief nemen voor een onderzoeksinstituut op het gebied van complexe moleculaire systemen. Dat heeft bestuursvoorzitter A. Lundqvist van de TU/e gisteren bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. De universiteit wil daarmee bij de absolute wereldtop gaan behoren.

Het instituut moet een herkenbare plaats krijgen op de universiteitscampus en uitgerust worden met laboratoriumvoorzieningen en een internationaal studie- en ontmoetingscentrum. Het onderzoek zal voor een belangrijk deel gedaan worden door promovendi. Op termijn wil de TU/e er een hoogwaardige masteropleiding aan verbinden.

Het instituut moet volgens Lundqvist een internationaal herkenbaar kenniscentrum van zeer hoge kwaliteit worden. Het moet niet alleen uitblinken in fundamenteel maar ook in toegepast onderzoek, waarmee stevige impulsen kunnen worden gegeven aan praktische toepassingen van de opgedane wetenschappelijke kennis.
De Technische Universiteit Eindhoven wil een onderzoeksinstituut van wereldfaam stichten op het gebied van complexe moleculaire systemen.

"De plannen worden momenteel uitgewerkt en worden binnenkort geagendeerd voor diverse overlegorganen”, aldus de bestuursvoorzitter. „We rekenen op een enthousiast onthaal van en brede steun voor dit baanbrekend initiatief dat de TU/e internationaal steviger op de kaart moet gaan zetten. Bij gebleken succes zullen we mogelijk een tweede vergelijkbaar initiatief in overweging nemen.”

Ook in de regio wil de TU/e zijn bijdrage leveren aan vernieuwende ontwikkelingen. De universiteit wil volgens Lundqvist adequaat inspelen op belangrijke maatschappelijke onderzoeksprioriteiten. In het onderwijs wil de TU/e meer maatwerk gaan leveren door een breder aanbod aan masteropleidingen.


Powered by TECNAVIA Copyright (c)2008 Eindhovens Dagblad 08/01/2008

Terug naar de top van deze pagina.