Life Sciences Limburg

MBA in the Life Sciences

for more information: Jules Ruis


Back to the Index of Life Sciences LimburgPERSBERICHT


Maastricht en Liège starten MBA in Life Sciences


De Universiteit Maastricht Graduate School of International Management (GSIM) en de Université de Liège, Ecole d’Administration des Affaires (EAA) zetten gezamenlijk een gespecialiseerd deeltijd MBA programma in Life Sciences op de markt. Het programma start in september 2003. De colleges vinden om de week plaats op vrijdag en zaterdag op locaties in Maastricht en Liège.

Het MBA programma in Life Sciences is een 18-maand durend Master of Business Administration programma speciaal ontworpen voor managers en toekomstige managers met tenminste drie jaar werkervaring in de farmaceutische of biotechnologische / life sciences sector en met een academische opleiding of hoger onderwijs achtergrond (inclusief ingenieurs-, technische en wetenschappelijke achtergrond), die hun kennis en vaardigheden in business, management en de life sciences sector willen verdiepen en verbreden. Het programma heeft een analytisch/academische benadering als ook een praktische casuïstiek met de nadruk op bedrijfseconomie en ondernemerschap met toepassingen in life sciences.

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met het Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology (MERIT) van Universiteit Maastricht en het Centre de Recherche en Gestion des Bio-industries (CRGB) van de Ecole d’Administration des Affaires, Université de Liège. Zowel MERIT als CRGB investeren in wetenschappelijk en strategisch onderzoek op het gebied van management van biotechnologische bedrijven en het gebied van de dynamiek van biotechnologische activiteitenclustering. Bovendien kan het programma bouwen op het uitgebreide netwerk van bedrijven en organisaties in de biotechnologische en life sciences sector.

Verder draagt de Faculteit der Economische Wetenschappen van Aachen University (RWTH) bij aan het programma.

De Graduate School of International Management is de business school van de Faculteit der Economische Wetenschappen & Bedrijfskunde van de Universiteit Maastricht, welke geaccrediteerd is door AACSB.

Voor verdere informatie over het programma, bezoek onze websites: www.gsim.nl of www.crgb.be of www.eaa.egss.ulg.ac.be.


---------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over het programma, neem contact op met:

Mevr. Sonja Zaar, Associate MBA Director bij de Graduate School of International Management, Universiteit Maastricht per telefoon +31-(0)43-3884610 of per e-mail s.zaar@gsim.unimaas.nl

Mevr. dr. Dominique Schmetz, Project Manager bij het Research Center for the Management of Bio-industries, Université de Liège per telefoon +32-(0)4 366 95 76 of per email d.schmetz@ulg.ac.be

 

To the top of this page